072-2281619 info@vmhundkurser.com

I förra blogginlägget visade jag hur jag lär in nostarget och hur jag sedan använder det som grundfärdighet för att lära hunden att gå runt mig.  Jag använder även nostarget till att lära in skylten ”helt om, hund bakom” (eller tysksväng) och till att lära hunden höger ingång, ett delmoment i två olika skyltar.

”Helt om, hund bakom”
När jag har lärt hunden att dutta sin nos i min handflata så använder jag den grunden för att flytta hunden framför mig till min högra sida, samtidigt som jag själv vänder mig åt motsatt håll.

Det tar ett tag innan man listar ut tekniken i svängen, men det här momentet är inte alls lika komplicerat som det verkar i början.

 

Höger ingång
Här börjar jag med hunden sittande framför mig, nos mot näsa, och flyttar hunden med min targethand till min högra sida. Sedan använder jag min vänstra hand som targethand bakom min rygg och flyttar hunden tillbaka till min vänstra sida, precis som när jag lärde hunden att gå ett helt varv runt mig.