072-2281619 info@vmhundkurser.com

träna grundfärdigheter.  En bra grund är nyckeln till att kunna bygga hela moment, oavsett vilken gren man tränar.  I rallylydnad nybörjarklass jobbar jag med fem olika grundfärdigheter, där nostarget är en av dom.

Jag använder nostargeten (att hunden kan dutta sin nos i min handflata) till att lära in flera olika moment i nybörjarklassen.  Ett av dom momenten är när hunden ska gå runt föraren medan föraren står still.

Först lär jag hunden att dutta sin nos i min tomma handflata

Sedan ökar jag svårigheten till att hunden ska följa min tomma handflata medan handen rör sig ifrån hunden.

Jag flyttar hunden med hjälp av targethanden framför mig från min vänstra sida till min högra sida.  När hunden kan det så sträcker jag min vänstra arm bakom min rygg och ber hunden följa min tomma handflata tillbaka till min vänstra sida

Jag flyttar alltså hunden framför mig med hjälp av min högra targethand, och använder sedan min vänstra hand bakom min rygg för att flytta hunden tillbaka till min vänstra sida.