072-2281619 info@vmhundkurser.com

Det har varit vansinnigt tyst här på bloggen under en väldigt lång tid.  Det ekar bland blogginläggen, så tomt är det.  Jag har haft lite väl många järn i elden på sista tiden, men det ska bli lite skärpning nu.  Inte för att jag kommer ha färre järn i elden här framöver, snarare tvärtom, men jag får helt enkelt lov att skapa lite bloggformad tid i min kalender.

Ett litet urval av saker och ting som händer och sker här på VM Hundkurser, eller som åtminstone är i planeringsstadiet;

Jag är mitt uppe i att skapa (filma, skriva texter osv) en onlinekurs.  Den populära temadagen Bakdelskontroll – så mycket mer än bara klossträning, kommer snart att finnas som onlinekurs.  Tanken är att den släpps i oktober.

Jag håller på att utbilda mig till PT (personlig tränare) för hund och blir klar vid årsskiftet ungefär.  Jag kommer inte arbeta som det, men vill använda kunskaperna om anatomi osv för att vidareutveckla min egen träning med rörelsemönster hos hundar, kraftfulla positionsskiften osv.

Jag har precis avslutat ett projekt i att lära hundar att inte spåra/söka rådjur med hjälp av olika doftdiskrimineringsövningar.  När jag har sammanställt alla mina anteckningar från projektet så kommer jag kunna erbjuda det som kurs.  Kursen kommer gå över två helger, med två veckors mellanrum mellan helgerna, och kommer rikta sig både till jägare med älghundar som inte vill ha något rådjursintresse hos sina hundar, samt till ägare av icke jakthundar som helt enkelt inte vill att hundarna springer iväg efter spår/vittring av rådjur.

En gratis klickerkurs är i görningen, eller den är klar, men inte lanserad ännu.  Den kommer gå som e-postkurs där en ny lektion dimper ner i inkorgen varannan dag, i fem kurstillfällen.  Kursen kommer handla om grunderna i klickerträning, i både text -och filmformat.

Höstens kursutbud har kickat igång med en kantarellkurs.  Andra kurser som startar under augusti och september månad är prova på HtM, valpkurs, temadag i bakdelskontroll, nosework, shejping, och träningsgruppen som är fullsatt till bristningsgränsen.  Kul att så många är intresserade av träningsgruppen.  Det är en av mina favoritkurser att hålla.

För att se verkligen säkerställa att jag aldrig har en ledig sekund så har jag även börjat skriva på ett bokmanus:  Styrka, balans och kroppskontroll – för en hållbar hund.  Manuset hoppas jag bli klar med till årsskiftet.

Första onlinekursen Miljötrygg Hund avslutas i morgon.  Kursen har fått mycket positiv feedback och en ny kurs startar den 7 augusti.  Med en onlinekurs så får jag möjligheten att nå ut och hjälpa stressade och osäkra hundar i hela landet, inte bara i närliggande områden på hemmaplan.

Under hösten/vintern kommer jag köra igång med fler onlinekurser.  Det tar ganska lång tid att förbereda en onlinekurs, med alla övningar som ska filmas, alla filmer som ska redigeras, alla texter som ska skrivas, osv.  Men jag gillar verkligen hela onlinekonceptet, både för mig själv när jag går egna kurser tillsammans med mina hundar, och som instruktör.

Häromdagen kom jag på mig själv med att tänka; Vilken tur att jag har semester, så jag har tid att jobba så mycket som jag gör!

Mitt uppe i allt det här så ska det även flytta in en liten valp!  Om sex veckor dimper det ner en kelpie-tik i vårat hushåll.  Det är jag superladdad inför!

Vad skulle du vilja se för onlinekurser i utbudet?  Lämna en kommentar och berätta om det finns någon kurs du saknar i utbudet, antingen online eller irl.