072-2281619 info@vmhundkurser.com

I fotgåendet högre upp i klasserna ska hunden kunna förflytta sig i sidled tillsammans med föraren.  Här är en film om hur jag har lärt in det.

 

Innan jag lär in sidoförflyttningar med hjälp av en planka så har jag redan använt klossträning för att få till bakdelskontrollen i vänstersvängar och ingångar.  Huruvida detta gör någon skillnad i träningen med planka vet jag inte.  Men med dom hundar jag har tränat på plankan märker jag att dom har lättare att röra sig åt det håll som stämmer överens med klossen.  Senaste hunden som jag introducerade plankan för (inte hunden på filmen) hade klosstränat lika mycket åt båda håll, och hade därför inte svårare att gå åt något specifikt håll på plankan.  Jag tror vi lydnadsnördar lätt glömmer bort att träna båda håll på klossen för att vi fokuserar så mycket på vänstersvängar och ingångar.