072-2281619 info@vmhundkurser.com
cirkelträning hund

Har din hund svårt att hålla ihop på träning och/eller tävling?

Är din hund för högt i varv när ni kliver in på träningsplanen tillsammans?  Har han svårt att hålla ihop hela programmet?  Hälsar han på hos domaren eller andra kursdeltagare?  Skäller, ljudar och biter dig i kläderna? Tappar fokus totalt?

Eller blir han låg i svåra situationer?  Vill inte vara med? Nosar i backen hela tiden?  Då har du hittat rätt kurs!

Vad lär jag mig på kursen?

Vi tittar på hur positiv stress påverkar vår hunds prestationsförmåga och vad vi kan göra för att hitta rätt aktivitetsnivå för varje individ.

Du kommer upptäcka varför din hund gör som den gör, och lära dig olika metoder för att hjälpa din hund att hitta rätt nivå inför träning och tävling samt lära dig att läsa av din hunds signaler för att kunna hjälpa den tidigt, innan den har tappat sitt fokus.

Vi jobbar med att lära hunden att hantera sin frustration, och lära oss själva att minimera hundens frustration till att börja med.

Vi kommer också jobba med att hitta den optimala uppvärmningen för din hund inför både träning och tävling för att säkerställa att ni kliver in på tävlingsplanen tillsammans med dom bästa förutsättningarna för att lyckas prestera.

Kursen blandar teori med praktiska övningar.  Din hund behöver kunna vänta lugnt i bur eller i bil under teoripassen.

 

Är den här kursen nåt för mig?

Den här kursen är till för dig som vill hjälpa din hund att hantera tränings- och tävlingssituationer bättre.  Kursen riktar sig till dig som vill jobba aktivt med att ge din hund rätt förutsättningar för att lyckas på  både träning och tävling och som förstår att det består av så mycket mer än att bara lära hunden tävlingsmomenten.  Kursen riktar sig till dig som tävlar/vill tävla, men även till dig som behöver hjälp med din hund i träningssituationer, även om du inte har tävlingsmål.

Varför är rätt sinnesstämning viktig?

När vi tränar inför tävling så är grenspecifik momentträning bara en bråkdel av vad hunden behöver kunna. 

Det hjälper inte att hunden kan utföra alla momenten perfekt när vi tränar hemma om hunden inte håller ihop i en tävlingssituation. 

Många hundar behöver hjälp med att hantera höga nivåer av positiv stress, frustration och brist på fokus i både tränings -och tävlingssituationer. 

Rätt sinnesstämning är grundläggande för att en hund ska kunna lära sig nya saker på träning eller prestera på tävling.

Plats: Skojhallen, Alunda, Uppsala

Datum: 8 och 9 april

Tid: 10.00-16.00

Pris: 2800 kr