072-2281619 info@vmhundkurser.com
cirkelträning hund

Har din hund svårt att prestera på träning och/eller tävling?

Är din hund för högt i varv när ni kliver in på träningsplanen tillsammans?  Har han svårt att hålla ihop hela programmet?  Hälsar han på hos domaren eller andra kursdeltagare?  Skäller? Tappar fokus totalt?

Eller blir han låg i svåra situationer?  Vill inte vara med? Nosar i backen hela tiden?

Vad lär jag mig på kursen?

Vi kommer titta på hur positiv stress påverkar vår hunds prestationsförmåga och vad vi kan göra för att hitta rätt aktivitetsnivå för varje individ.  Du kommer få lära dig olika metoder för att hjälpa din hund att hitta rätt nivå inför träning och tävling samt lära dig att läsa av din hunds signaler för att kunna hjälpa den tidigt, innan den har tappat sitt fokus.

Vi jobbar med att lära hunden att hantera sin frustration, och lära oss själva att minimera hundens frustration till att börja med.

Vi kommer också jobba med att hitta den optimala uppvärmningen för din hund inför både träning och tävling för att säkerställa att ni kliver in på tävlingsplanen tillsammans med dom bästa förutsättningarna för att lyckas prestera.

 

Är den här kursen nåt för mig?

Den här kursen är till för dig som vill hjälpa din hund att hantera tränings- och tävlingssituationer bättre, oavsett om hunden behöver hjälp att hålla fokus och koncentration, eller om den behöver bli gladare på i svåra situationer.  Kursen riktar sig till dig som vill jobba aktivt med att ge din hund rätt förutsättningar för att lyckas på  både träning och tävling och som förstår att det består av så mycket mer än att bara lära hunden tävlingsmomenten.

Varför är rätt sinnesstämning viktig?

När vi tränar inför tävling så är grenspecifik momentträning bara en bråkdel av vad hunden behöver kunna. 

Det hjälper inte att hunden kan utföra alla momenten perfekt när vi tränar hemma om hunden inte håller ihop i en tävlingssituation. 

Många hundar behöver hjälp med att hantera höga nivåer av positiv stress, frustration och brist på fokus i både tränings -och tävlingssituationer. 

Rätt sinnesstämning är grundläggande för att en hund ska kunna lära sig nya saker på träning eller prestera på tävling.

Kursens upplägg

Den här kursen består av 3 stycken fysiska lektioner, och 2 stycken lektioner online. 

Den första onlinelektionen skickas till dig den 17/2, följt av en fysisk lektion den 24/2. 

En ny onlinelektion skickas till dig den 3/3 och kursen avslutar sedan med två fysiska lektioner den 10/3 och den 17/3.

Plats: Högsta 111, Uppsala

Datum: FULLBOKAD

Tid: 20.00-21.00

Pris: 1700 kr