072-2281619 info@vmhundkurser.com

Igår var det avslutning för kursen Från Valp till Stjärna.  Kursen sträcker sig över åtta tillfällen, varannan vecka, så fjorton veckor totalt.  Jag ville försäkra deltagarna om att det inte är meningen att hundarna ska kunna allt vi har gått igenom på kursen ännu.  Det tar betydligt längre tid än fjorton veckor att bygga stabila grunder för en tävlingshund.  Däremot är mitt mål att samtliga deltagare vet hur dom ska träna vidare själva efter kursens avslut, och fortsätta att jobba med dom olika sakerna vi gjort på kursen.  Jag förklarade att för min egen del så räknar jag med att det kommer ta ca ett år innan jag och Esme har dom grunder jag anser vara viktiga för en blivande tävlingshund.  Det fick mig att börja fundera över vilka delar av kursplanen i Från Valp till Stjärna som jag och Esme saknar helt, vilka vi har påbörjat lite grann och vilka vi har kommit en bit på väg med.  Vi följer inte lektionsplanen för kursen i rätt ordning, däremot så ingår alla grunder från kursen i min helhetsplan för vad jag anser Esme behöver kunna.

Vi har inte jobbat ett dugg med runda kon, fotgående eller sitt.  Hon kan fortfarande inte sitt, ligg eller stå, och resterande områden från kursen har vi bara smygstartat lite.  Istället har vi lagt massor med fokus på balans och kroppskontroll, lek och belöningsutveckling, spelregler och en förståelse för shejping.

Dom senaste veckorna har vi jobbat med sånt här:

 

 

Vill du ge din hund en bra start på träningsåret 2018?  Det finns fortfarande platser kvar på kursen Från Valp till Stjärna som startar i vår.  Om du har gått kursen tidigare, eller känner att du har dom grunderna redan så finns det fortfarande en plats kvar på Från Valp till Stjärna Del 2, där vi jobbar med att bygga färdiga moment i den gren du och din hund tävlar/tränar.