072-2281619 info@vmhundkurser.com

I går tändes en stjärna i himlen, som lyser starkare än någon annan stjärna.  Min systers lilla jaktterrier Öddi lämnade jordelivet plötsligt och oväntat.  Öddi har haft en roll här på hemsidan då hon har visat upp sina talanger i omvänt lockande på film, och även visat inlärning av handtarget och hur man klickar in en hund.  Jag och Öddi hade kommit överens om att hon skulle flytta hem till mig när hon gick i jaktpension och bli cirkus-apa på heltid istället.  Nu blir det inte så, och det sörjer jag.  Men ingenstans i närheten av hur mycket min syster sörjer just nu.

Tanken var att jag skulle filma allra första gången som jag tränade omvänt lockande med Öddi som instruktionsfilm för hur man gör, men den filmen gick inte att använda, för efter trettio minuter av intensiva försök att bryta sig in i min knutna näve så blödde mina fingrar och jag var rädd att det skulle avskräcka alla nybörjare till att någonsin våga använda omvänt lockande.  Och det var Öddi i ett nötskal under dom få och korta träningspass vi hade tillsammans: en intensiv stålfjäder som gick All In.  Vila i frid älskade lilla Öddi.