072-2281619 info@vmhundkurser.com

Vi har startat vårt bytlånahund-projekt, Sandra och jag.  Vi har hunnit träffas tre gånger denna vecka och kört superkorta träningspass.  Första gången i måndags så tillbringade vi bara tid med att muta varandras hundar till att tycka om oss.  Wind köpte läget ganska snabbt och kunde jobba på lite fotgående med mig, fast jag fick inte göra för yviga rörelser nära honom, och han tänkte minsann inte leka sa han!

Orax var desto svårare att övertala.  Efter att han skällt ut Sandra för att hon sträckte sig förbi honom för att ta hans burk med fiskbullar så tog det ett tag innan han förlät henne.  Men till slut kunde han äta några fiskbullar som Sandra bjöd på, även om jag var tvungen att sitta tätt bredvid för att han skulle tycka det var okej.

Vi gjorde ett nytt försök på fredagen och Orax var väldigt mycket vänligare inställd till Sandra.  Han klarade av att äta dom köttbullar hon bjöd på utan att behöva springa tillbaka till mig mellan varje köttbulle.  Mot slutet klarade han till och med av att både sitta och ligga på kommando från Sandra, även om det syntes att han tyckte det var vansinnigt svårt.

Jag och Wind tränade lite på klossen.  Sandra har redan lagt en bra grund och Wind följer efter fint så länge jag rör mig.  Nu ska vi träna lite på att han rör sig runt även när jag står still, så vi kan få till riktigt snygga ingångar i framtiden.

Veckans sista träff var idag, lördag.  Orax slängde sig ur bilen för att springa fram till Sandra och begärde genast att hon kliade honom på rumpan.  Han släppte ganska snabbt fokus på mig och började jobba med Sandra.  Hans favoritsak att träna är snabba lägganden, så han bjöd på det om och om igen, även när hon försökte ge honom andra kommandon.  Hans svans viftade konstant och han var betydligt mer avslappnad än vad han var igår.  Det känns som om det faktiskt kan bli lite agility träning längre fram, och inte bara köttbulle-ätning på parkeringen.

Wind var en stjärna som vanligt.  Jag började kolla hur många grundfärdigheter han hade som jag kan använda till ett ställande under gång.  Baklängesfot var inga problem.  Vi tränade lite nostargets för att kunna få fram ett hoppstå och nästa gång vi ses ska vi även testa lite omvänt lockande.  Mitt i vårt andra korta träningspass för dagen så öppnade sig skyarna och en monsun av regn och hagel tömde sig över oss.  Innan vi hade hunnit tillbaka till bilen var vi helt genomdränkta och nu fem timmar senare har jag fortfarande inte torkat ordentligt!  Vi hoppas på bättre väder nästa gång vi ses.

wind-klossram