072-2281619 info@vmhundkurser.com

Under mars månad har bloggen ett rallylydnadstema (även om det troligtvis även dyker upp blogginlägg av annan karaktär) och jag tänkte börja med att visa hur jag lär in att hunden ska komma in i front, dvs gå ur fotposition och ställa sig mitt emot mig, nos mot näsa.

Jag är ju kroppskontrollsnörd, så jag utnyttjar klossen till att få fram den här rörelsen.  Har man en liten hund räcker det oftast med att visa in hunden med handtarget, men ju större hunden är, ju större svängradie har den, och då behöver den slå på bakdelskontrollen.

Jag börjar med att klossträna hunden åt det motsatta hållet än vad man brukar.  Istället för att hunden ska röra sig in mot min vänstra sida på klossen ska hunden nu röra sig åt andra hållet.

Här är en film på hela processen