072-2281619 info@vmhundkurser.com
cirkelträning hund

Behöver din hund hjälp med att bli tryggare i sin vardag?

Har din hund svårt för främmande människor, okända hundar eller nya miljöer?

Är din hund nervös och osäker? Gör den utfall mot hundar och människor?

Eller exploderar den i ohanterbar glädje och kastar sig över allt och alla den ser?

Vad lär jag mig på kursen?

Upptäck hur stress (även positiv stress) påverkar din hunds beteende, och hur du kan aktivt stressreducera din hund i vardagen för att hjälpa den hantera svåra situationer bättre.

Bygg en starkare relation med din hund för att få en hund som väljer dig över omgivningen.

Stärk din hunds självförtroende för att få en tryggare och självsäkrare individ.

Lär dig hur du stimulerar din hund på rätt sätt, både fysiskt och mentalt, så du inte behöver fundera på om din hund är över eller understimulerad.

 

Är den här kursen nåt för mig?

Den här kursen är till för dig som vill hjälpa din hund att fungera bättre i vardagen.

Kursens innehåll

Lektion 1     Stressreducering och berikning

I den här lektionen tar vi en närmare titt på vad stress är, vad som händer i hundens kropp när den är stressad, och hur berikning kan hjälpa vår hund att reducera sin stress.

Du kommer upptäcka vad berikning är, hur ett födosök går till, och börja fundera på vilka delar i din hunds vardag som direkt bidrar till stressnivån.

I den här första lektionen förhåller vi oss ganska generellt till både stress och stressreducering, och använder oss av övningar som har visat ha oerhört positiv effekt på stress hos djur.

Lektion 2     Att läsa sin hund och motbetingning

I den här lektionen kommer du få en djupare inblick i hur stress påverkar din hund.

Du kommer lära dig hur små, subtila tecken på stress hos din hund kan se ut, så att du snabbare kan hjälpa din hund att reducera sin stress.

I den här lektionen upptäcker du också vad trigger-stacking är, och varför din hund ibland får starka reaktioner på till synes ingenting särskilt.

Du får också en djupare förståelse för hur känslor smittar händelser bakåt i tiden, och hur du kan motbetinga en obehaglig känsla, alltså ändra en negativ känsla till en positiv.

 

Lektion 3     Att styra över sig själv

I den här lektionen kommer du upptäcka hur viktig självstyre är för din hund, och hur du kan utnyttja det både för att reducera stress, och för att öka självförtroende.

Du kommer också få en introduktion till startknappar och hur du kan använda det i vardagen för att underlätta hantering som på och avtagning av halsband/sele, kloklipp, pälsvård osv.

 

Lektion 4     Att tillföra positiva upplevelser

I tidigare lektioner har vi jobbat med olika sätt att reducera stresshormonerna adrenalin och kortisol. 

I den  här lektionen jobbar vi med att tillföra hormoner.

Olika hormoner påverkar våra kroppar och hjärnor på olika sätt.

I den här lektionen kommer vi att titta på hur hormoner som seratonin, dopamin, edorfiner och oxytocin kan ha en positiv effekt på din hund, och hur du kan tillföra dessa hormoner i din hunds vardag genom olika övningar och aktiviteter.

 

Lektion 5     Öka din hunds självförtroende

I den här lektionen tittar vi på olika tricks som ökar din hunds självförtroende.

Du kommer upptäcka hur du kan använda dina kunskaper från tidigare lektiooner för att lära hunden flera olika saker.

Du kommer få en ökad förståelse för varför det är lärandet av en övning som ger din hund sitt självförtroende, och inte nödvändigtvis själva utförandet av övningen.

 

BONUSMODUL ”Ensamhetskunskap”

 

En inspelad föreläsning i Ensamhetskunskap med Milene Wallin (COAPE certifierad animal behaviourist)

Hur vi bör tänka och agera i ensamhetsträning och hur vi gör när när vi har hundar med separationsångest.

Varför onlinekurs?

Att samla flera stycken hundar som har svårt för sig själv i vardagen i samma lokal är sällan en lyckad lösning.

Istället får du ta del av alla lektioner hemma i lugn och ro.

På så sätt är det lättare för dig att ta till dig all information, eftersom du kan fokusera helt och hållet på lektionen utan att behöva panikartat kontrollera din hund i en trång lokal, eller försöka höra instruktionerna medan alla andra hundar runt omkring skäller.

En onlinekurs har även fördelen att du kan ta del av informationen precis när du vill.  En ny lektion släpps varannan vecka, men du är aldrig bunden till att ta del av lektionen vid någon specifik tid.  Du kan därför styra själv när du kursar, och när du utför övningarna.

På en traditionell kurs så har du endast kontakt med instruktören under en timmes lektion vid varje tillfälle, och där i mellan får du klara dig själv.  På den här kursen kan du skicka in dina träningsfilmer och ställa dina frågor precis hur ofta du vill mellan varje lektion, så du inte fastnar utan att kunna ta dig vidare.

BONUSMODUL ”Hjälp! Min Hund Lyssnar Inte På Mig!”

 

I den här bonusmodulen får du konkreta verktyg för att hantera situationer som en överglad hund när du får gäster på besök, utfall på promenaden eller glädjetjut varje gång ni är på kurs.

Varför är den här kursen annorlunda mot andra kurser?

Beteenden som utfall och att tugga sönder saker är oftast symptom på underliggande känslor, och i den här kursen jobbar vi med att hitta lösningar för att ändra dom underliggande känslorna, snarare än att bara behandla symptomen.

Hundars beteende är alltid en form av kommunikation.  När ett spädbarn gråter säger vi inte ”Hur lär jag mitt spädbarn att vara tyst?”  Istället tar vi reda på VARFÖR barnet gråter.  Är den hungrig?  Är den törstig?  Är den trött?  Uttråkat?  Kissnödig? Bajsnödig? Eller vill den bara ha en kram?  Om vi tillgodoser barnets behov, så slutar barnet att gråta.

På den här kursen kommer du upptäcka hur du kan utnyttja samma tänk för att hjälpa din hund.  Istället för att tänka ”Hur lär jag min hund att sluta skälla/göra utfall/tugga på inredningen/slänga sig fram i kopplet för att hälsa?” så kommer du kunna svara på frågan VARFÖR gör din hund så, och istället tillgodose hundens behov.

Om vi tillgodoser hundens behov så har den ingen anledning till att utföra dom jobbiga beteenden.

Hur får jag tillgång till kursmaterialet?

I samband med att du betalar för kursen så får du inloggningsuppgifter till klassrummet.  En ny lektion släpps varannan vecka och det är även i klassrummet som du ställer dina frågor och länkar till dina träningsfilmer

Hur skickar jag in mina filmer?

Du lägger upp dina filmer på antingen YouTube eller Vimeo, och så länkar du till din film i kommentarsrutan i klassrummet. 

Det är även i kommentarsrutan som du ställer dina frågor.

Kan jag delta med fler än en hund?

Du kan bara skicka in träningsfilmer för feedback för en och samma hund under kursen. 

Varför får min film bara vara 1 minut?

Jag behöver inte se flera minuters träning för att kunna se och ge feedback på dina utvecklingsmöjligheter.  Oftast så räcker det med betydligt mindre än 1 minut. 

Du kan skicka in filmer för feedback så ofta du vill under kursens gång.

Hur betalar jag?

När du klickar på knappen för att anmäla dig skickas du vidare till platformen där mina onlinekurser bor.  Där fyller du i dina betaluppgifter och får sedan dina inloggningsuppgifter på en gång. 

Betalning sker med bankkort via Stripe, som är en säker betalmetod.

Hur funkar en onlinekurs?

 

Kursen består av texter, bilder och filmer som leder dig steg för steg genom varje övning.

En ny lektion släpps varannan vecka i 10 veckor (totalt 5 lektioner) och du kan skicka in dina träningsfilmer och frågor så ofta du vill under dom veckorna.

För att du inte ska känna dig stressad i träningen, eller misströsta ifall du ’halkar efter’ så har du även tillgång till feedback i ytterligare två veckor.

Du har dessutom tillgång till allt kursmaterial för all framtid, så att du alltid kan gå tillbaka och påminna dig om det är något du glömt bort eller vill repetera.

Du hittar allt kursmaterial samlat i klassrummet när du loggar in, och det är även där du ställer dina frågor och länkar till dina filmer.

Klassrummet är öppet för alla kursdeltagare, och därför har du den extra förmånen att kunna se andras träningsfilmer och kommentarer för att få extra inspiration och träningstips.

Kursstart: Omdelbar start!  Du får tillgång till kursen så fort du anmäler dig.

Pris: 3,100 kr