072-2281619 info@vmhundkurser.com

Tränarsatsningen DAGTID 2021

 

Tränarsatsningen sträcker sig från februari till november och riktar sig till dig som vill arbeta mot konkreta mål på ett planerat och strukturerat sätt. 

Nu finns möjligheten att gå tränarsatsningen DAGTID!

Den här satsningen lämpar sig speciellt bra för dig som har ambitioner om att tävla, eller nyligen har börjat tävla, i grenar som tävlingslydnad, bruks, rallylydnad, HtM, eller freestyle.

Hur är tränarsatsningen uppbyggd?

 

Tränarsatsningen börjar i februari med att du och jag tillsammans arbetar fram en träningsplan för det kommande året, baserat på dina förkunskaper och dom målen du vill nå.

I träningssatsningen ingår 8 stycken TEMAdagar fördelade över 4 helger i ämnen som inlärningspsykologi, bakdelskontroll, lek & belöningsutveckling, fotgående och apportering. Du kommer även få tillgång till kursmaterialet för dessa dagar online, som ett extra pedagogiskt stöd i form av texter, filmer och bilder.

Du får en plats i den instruktörsledda träningsgruppen som går varannan vecka både under vårterminen och höstterminen, där du tränar mot dina mål och får kontinuerlig coaching och stöd i din träning under året.

Du får ett helt och hållet individanpassat upplägg utifrån dina egna mål och förutsättningar, och kommer även ha tillgång till feedback via e-post, telefon och digitala träningsgrupper under hela tränarsatsningen.

Helg 1        27 och 28 februari  kl.10-15                                  inlärningspsykologi 1, lek & belöning

Helg 2        24 och 25 april  kl.10-15                                         bakdelskontroll, fritt följ

Helg 3        11 och 12 september  kl.10-15                             stadga, apportering

Helg 4        6 och 7 november   kl.10-15                                  inlärningspsykologi 2, positionsskiften

 

Träningsgrupp VT-21  kl.11.00-12.30

2/3, 16/3, 30/3, 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6

Träningsgrupp HT-21  kl.11.00-12.30

3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 26/10, 9/11

En viktig del i tränarsatsningen handlar om att lära sig hur man lägger upp träningsplaner, både kortsiktiga och långsiktiga.  Därför träffas hela gruppen en gång i månaden i ett webinar och jobbar tillsammans med utvärdering av föregående månads träning, och med att lägga upp en ny plan för den kommande månaden.

Webinaret spelas in så att du kan gå tillbaka och titta igen på allt vi går igenom.

Datum för webinar:

(tisdagar klockan 11.00-12.30)

23/2, 23/3, 4/5, 1/6, 29/6, 27/7, 24/8, 1/10, 2/11

Jag har lärt mig hur man på ett ganska enkelt sätt avgränsar sig och lägger upp en realistisk träningsplan. Vad man behöver tänka på och vilka frågor man ska ställa sig. Detta kommer hjälpa mig mycket framöver då jag tidigare bara gick ut och tränade utan någon riktig plan utan bara gjorde det jag hade lust med för stunden vilket ju ofta visade sig vara saker vi i princip redan kunde så vi stod och stampade på ungefär samma ställe. Nu vet jag hur jag kan lägga upp en träningsplan och jag vet också att det inte behöver vara så fruktansvärt svårt som jag nog alltid tänkt att det skulle vara.

Linn Gustafsson

Tränarsatsningen 2019

Vad är fördelarna med en tränarsatsning?

 

Du får en mer fördjupad kunskap än från ett traditionellt kursupplägg

Du slipper försöka hitta flera olika kurser för att täcka upp alla delar av innehållet, här är allt redan paketerat och klart

Du får kontinuerligt feedback och stöd i din träning under tränarsatsningen

Alla övningar individanpassas utefter dig och din hunds förutsättningar, och passar därför alla ekipage, oavsett ålder (från 12 veckor) eller tidigare erfarenhet.

Väldigt små grupper.  För att kunna hålla hög kvalitet på kursinnehållet, och försäkra mig om att jag verkligen hinner se och hjälpa samtliga deltagare, så har jag valt att ha max sex stycken deltagare per satsning.

 

Galet nöjd! Man får egen coachning hela året och får verkligen den hjälp man behöver.

Emma Gustafsson

Tränarsatsningen 2020

Vad ingår i satsningen?

 

Ett personligt träningsprogram framtaget specifikt för dig och din hund utifrån era mål och förkunskaper

Ett videosamtal i månaden för att följa upp träningen och sätta nya delmål

8 stycken heldagar där vi fördjupar oss i enskilda grundfärdigheter

Tillgång till kursmaterial i skrift och filmer online

Individanpassade övningar för den nivå just du och din hund befinner er på

Plats i instruktörsledd träningsgrupp som träffas varannan vecka både vårtermin och hösttermin

Kontinuerlig feedback och stöd mellan träffarna via e-post, telefon och digitala träningsgrupper

 

Är det här rätt val för dig?

 

Det här är rätt val för dig som är seriös i din träning tillsammans med din hund.  Du behöver inte nödvändigtvis ha tävlingsambitioner, men du behöver träna som om du har det, dvs mot specifika mål.  Den här tränarsatsningen riktar sig till dig som vill komma långt i din träning tillsammans med din hund och som vill ha stöd och guidning på vägen.  Du älskar att träna tillsammans med din hund och värderar saker som träningsglädje, samarbete och utveckling.

Den här tränarsatsningen är inte rätt för dig som inte vill lägga ner tid mellan träffarna på att träna, eller som mest vill aktivera din hund.

Eftersom detta är ett individanpassat coachingprogram så kommer det finnas ett väldigt begränsat antal platser och gruppen kommer bestå av max 6 deltagare.

Vicky är svårslagen som tränare och om man verkligen vill satsa på sin träning så finns det inte nåt bättre alternativ än tränarsatsningen!

Jenny Jurnelius

Tränarsatsningen 2019 och 2020

Vad kostar det?

Tränarsatsningen som sträcker sig från februari till november kostar 12,000 kr.  Du kan även välja att betala genom delbetalningar, där du betalar 1600 kr varje månad i 8 månader. (Totalt 12,800 kr)

 

Vad tränar jag på under tränarsatsningen?

Under tränarsatsningen kommer du att jobba på dom färdigheter som krävs för att komma vidare i din valda gren.

Varannan måndag träffas vi i träningsgruppen för att träna efter din individuellt upplagda träningsplan.

Vi träffas även 4 helger under året för våra TEMAdagar där vi jobbar med grundfärdigheter.

Grundfärdigheterna är demsamma oavsett vilken typ av lydnadsgren man tävlar i, det är hur man bygger vidare på grunderna som skiljer sig mellan grenarna.  Varje TEMAdag bygger på övningar som kan individanpassas till dom enskilda ekipagen.

 

Tillfälle 1 Lek & Belöningsutveckling

Att ha ett fungerande belöningssystem är en förutsättning för att kunna utveckla sin träning tillsammans med sin hund.  Belöningar är så mycket mer än att bara slentrianmässigt erbjuda hunden en bit korv när man tycker att han har varit duktig.

På den här dagen jobbar vi bland annat med att hitta vilka belöningar som fungerar bäst för din hund, hur du kan utnyttja belöningarna för att ändra hundens sinnesstämning, spelregler (släppa leksaken, komma tillbaka med bollen, inte sno godis osv) samt externbelöningar. 

Lek & belöningsutveckling kan med fördel användas till att stärka din hunds självförtroende, öka tempot i fartfyllda moment, växla mellan aktivitet och passivitet, skapa en starkare relation mellan dig och din hund, öka din hunds föremålsintresse och kamplust, grunda inför apporteringsträning och mycket, mycket mer.

 

Tillfälle 2 Grundläggande inlärningspsykologi

Vi lär oss hur vi kan använda olika belöningssignaler, hur hundar (och alla andra ryggradsdjur) lär sig och hur vi kan utnyttja denna kunskap till att träna mer effektivt.  Du kommer lära din hund nya tricks genom att fånga beteenden, shejpa och att använda targets

 

Tillfälle 3 Bakdelskontroll – så mycket mer än bara klossträning

Få bättre position i fotgåendet, rakare sättanden, självständiga ingångar, snygga vänstersvängar, raka frontpositioner, ett rakt backande och precision i dina sidostegsförflyttningar. 

Under den här dagen jobbar vi med bakdelskontroll ur flera perpektiv utöver klossträningen.  Du får flera praktiska övningar för att träna upp hundens förståelse för att använda sina bakben oberoende av sina framben, i flera olika riktningar, något du kommer ha nytta av i stegförflyttningar bakåt och i sidled. 

Vi kommer även att arbeta med att sätta klossträningen i ett sammanhang för hunden, så att all den tid du lägger på träningen faktiskt också gör nytta i fria följet. 

För dig som tränar HtM, rallylydnad eller Freestyle så kommer du få jobba med positioner utöver ett vänster fot.

 

Tillfälle 4 Fritt Följ

Fritt följ är ett väldigt komplext moment uppbyggd av en mängd olika delar.  På tillfälle 3 jobbar vi med rörelser i olika riktningar, och på tillfälle 4 jobbar vi med bland annat tempoväxlingar, attityd, halter och uthållighet. 

För dig som tränar HtM, rallylydnad eller freestyle så kan du självklart välja att arbeta med någon annan position än det traditionella vänsterfotet.

 

Tillfälle 5 Stadga och Fokus

På den här TEMAdagen jobbar vi med omvänt lockande för att träna stadga i olika positioner (sitt, ligg och stå), samt lär in en frisignal.  En frisignal skiljer sig från en ’hopp och lek’ signal och är en fördel när man har kommit lite längre i sin träning. 

Vi kommer även att lägga tid på olika sätt att störningsträna under dagen, för att föra dig ett steg närmare ditt mål att tävla.  Vi blir ofta för fokuserade på att träna moment med vår hund och glömmer bort att det finns en mängd olika miljömässiga situationer som våran hund behöver lära sig för att klara av en tävlingssituation.

 

Tillfälle 6 Apporteringslekar

Släpp frustrationen och ångesten över apporteringen.  Istället bygger vi glädje och förväntan genom att tillbringa en hel dag med apporteringslekar så som att stapla burkar i varandra, ’städa’ leksaker och skrammellekar.  Lekarna hjälper dig och din hund att jobba på olika delar av apportering utan att fastna i frustration.

 

Tillfälle 7 Fördjupad inlärningspsykologi

Nyckeln till att bli en bättre djurtränare ligger i att kunna anpassa din kriteriesättning på bästa sätt för individen du tränar.  En hel dag där du får fördjupa dig i kriterier och differential förstärkning, Du kommer även få lära dig det mest effektiva sättet att lära din hund signalkontroll (sätta kommando) och hur du kan dra fördelar av baklängeskedjning.

 

Tillfälle 8 Positionsskiften

Att lära sin hund att byta mellan dom olika positionerna (sitt, ligg och stå) kräver mer än bara goda belöningar och peppande ord.  Det är allt för lätt att glömma att hunden även behöver dom fysiska förutsättningarna för att kunna utföra positionsskiften med kraft och precision.  Den här dagen jobbar vi med just det.

 

Hur anmäler jag mig?

Det finns ett begränsat antal platser i gruppen, och du behöver ansöka om en plats i tränarsatsningen.  Fyll i ansökningen så kontaktar jag dig så fort som möjligt.  Presentera dig själv och din hund i meddelanderutan och berätta lite kortfattat om era tidigare träningserfarenheter och era mål.

 

Tränarsatsningen

Tränarsatsningen har gett mig mer struktur och långsiktighet, och roligt att följa och få tips från andras träning. Märktes efter en-två månader hur mycket nytta man har av att se andra jobba med samma moment men ur annan vinkel (efter deras behov och förutsättningar). 

Jag rekommenderar tränarsatsningen om man är motiverad att träna och vill kunna bli bättre i sin planering och vill förändra sitt sätt att träna hund – timing, sätta kriterier, lära sig läsa av sin hund osv.

Sofia Larsson

Tränarsatsningen 2020