072-2281619 info@vmhundkurser.com

Tränarsatsningen 2023

 

Tränarsatsningen sträcker sig från februari till oktober och riktar sig till dig som vill arbeta mot konkreta mål på ett planerat och strukturerat sätt.  Den här satsningen lämpar sig speciellt bra för dig som har ambitioner om att tävla, eller nyligen har börjat tävla, i grenar som tävlingslydnad, bruks, rallylydnad, HtM, eller freestyle.

Hur är tränarsatsningen uppbyggd?

 

Tränarsatsningen börjar i slutet av februari med en webinar där du får din första teoretiska uppgift att jobba med.  Under mars månad kommer du och jag tillsammans arbeta fram en träningsplan för det kommande året, baserat på dina förkunskaper och dom målen du vill nå.

I träningssatsningen ingår 6 stycken TEMAdagar fördelade över 3 helger i ämnen som inlärningspsykologi, bakdelskontroll, lek & belöningsutveckling, fotgående och fördjupad inlärningspsykologi. Du kommer även få tillgång till kursmaterialet för dessa dagar online, som ett extra pedagogiskt stöd i form av texter, filmer och bilder.

Du får en plats i den instruktörsledda träningsgruppen som går varannan vecka både under vårterminen och höstterminen, där du tränar mot dina mål och får kontinuerlig coaching och stöd i din träning under året.  Träningsträffarna sker i Skeberga 91, Alunda (Uppsala) där vi har tillgång till inhägnad utomhusplan och en mindre träningslokal.

Du får ett helt och hållet individanpassat upplägg utifrån dina egna mål och förutsättningar, och kommer även ha tillgång till feedback via e-post, telefon och digitala träningsgrupper under hela tränarsatsningen.

Helg 1 (15 och 16 april kl.10-15) inlärningspsykologi 1, lek & belöning

Helg 2 (27 och 28 maj kl.10-15) bakdelskontroll, fritt följ

Helg 3 (30 sept och 1 okt  kl.10-15) fördjupad inlärningspsykologi, apportering

 

Träningsgrupp VT-23  kl.19.00-20.00

10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 5/6

 

Träningsgrupp HT-23  kl.19.00-20.00

28/8, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10

 

Plats: Skeberga 91, Alunda (Uppsala)

En viktig del i tränarsatsningen handlar om att lära sig hur man lägger upp träningsplaner, både kortsiktiga och långsiktiga.  Därför träffas hela gruppen en gång i månaden i ett webinar och jobbar tillsammans med utvärdering av föregående månads träning, och med att lägga upp en ny plan för den kommande månaden.

Webinaret spelas in så att du kan gå tillbaka och titta igen på allt vi går igenom.

Datum för webinar:

(måndagar klockan 18.00-19.00)

27/2, 27/3, 1/5, 29/5, 4/9, 2/10, 30/10

Jag har lärt mig hur man på ett ganska enkelt sätt avgränsar sig och lägger upp en realistisk träningsplan. Vad man behöver tänka på och vilka frågor man ska ställa sig. Detta kommer hjälpa mig mycket framöver då jag tidigare bara gick ut och tränade utan någon riktig plan utan bara gjorde det jag hade lust med för stunden vilket ju ofta visade sig vara saker vi i princip redan kunde så vi stod och stampade på ungefär samma ställe. Nu vet jag hur jag kan lägga upp en träningsplan och jag vet också att det inte behöver vara så fruktansvärt svårt som jag nog alltid tänkt att det skulle vara.

Linn Gustafsson

Tränarsatsningen 2019, 2020

Vad är fördelarna med en tränarsatsning?

 

Du får en mer fördjupad kunskap än från ett traditionellt kursupplägg

Du slipper försöka hitta flera olika kurser för att täcka upp alla delar av innehållet, här är allt redan paketerat och klart

Du får kontinuerligt feedback och stöd i din träning under tränarsatsningen

Alla övningar individanpassas utefter dig och din hunds förutsättningar, och passar därför alla ekipage, oavsett ålder (från 12 veckor) eller tidigare erfarenhet.

I tränarsatsningen tränar vi ofta hundarna en och en, så du får möjlighet att verkligen studera andras träning, reflektera och diskutera det du ser.  (Din hund behöver kunna vänta på sin tur i bilen medan andra ekipage tränar.)

Väldigt små grupper.  För att kunna hålla hög kvalitet på kursinnehållet, och försäkra mig om att jag verkligen hinner se och hjälpa samtliga deltagare, så har jag valt att ha max sex stycken deltagare per grupp.

 

Galet nöjd! Man får egen coachning hela året och får verkligen den hjälp man behöver.

Emma Gustafsson

Tränarsatsningen 2020, 2021, 2022

Vad ingår i satsningen?

 

Ett personligt träningsprogram framtaget specifikt för dig och din hund utifrån era mål och förkunskaper

Ett webinar i månaden för att följa upp träningen och sätta nya delmål

6 stycken heldagar där vi fördjupar oss i enskilda grundfärdigheter

Tillgång till kursmaterial i skrift och filmer online

Individanpassade övningar för den nivå just du och din hund befinner er på

Plats i instruktörsledd träningsgrupp som träffas varannan vecka både vårtermin och hösttermin

Kontinuerlig feedback och stöd mellan träffarna via e-post, telefon och digitala träningsgrupper

 

Är det här rätt val för dig?

 

Det här är rätt val för dig som är seriös i din träning tillsammans med din hund.  Du behöver inte nödvändigtvis ha tävlingsambitioner, men du behöver träna som om du har det, dvs mot specifika mål.  Den här tränarsatsningen riktar sig till dig som vill komma långt i din träning tillsammans med din hund och som vill ha stöd och guidning på vägen.  Du älskar att träna tillsammans med din hund och värderar saker som träningsglädje, samarbete och utveckling.

Den här tränarsatsningen är inte rätt för dig som inte vill lägga ner tid mellan träffarna på att träna, eller som mest vill aktivera din hund.

Eftersom detta är ett individanpassat coachingprogram så kommer det finnas ett väldigt begränsat antal platser och gruppen kommer bestå av max 6 deltagare.

Vicky är svårslagen som tränare och om man verkligen vill satsa på sin träning så finns det inte nåt bättre alternativ än tränarsatsningen!

Jenny Jurnelius

Tränarsatsningen 2019, 2020, 2021, 2022

Vad kostar det?

Tränarsatsningen som sträcker sig från februari till oktober kostar 15,000 kr.  Du kan även välja att betala genom delbetalningar, där du betalar 1500 kr varje månad i 10 månader.

 

Att ansöka till tränarsatsningen

Ansökningen till tränarsatsningen är bara öppen en gång om året.  Det går att ansöka om en plats från och med oktober för det kommande årets tränarsatsning.

Tidigare år har samtliga platser varit fyllda innan slutet av november, så det gäller att vara ute i god tid om man vill ansöka.

Det är också viktigt att tänka på att det är just en ansökan, inte en anmälan.  Att få en plats på tränarsatsningen är inte en självklarhet.

Du behöver inte ha ambitioner för att tävla, men du behöver ha ett stort intresse för att träna och utvecklas tillsammans med din hund.

Vad tränar jag på under tränarsatsningen?

Under tränarsatsningen kommer du att jobba på dom färdigheter som krävs för att komma vidare i din valda gren.

Varannan måndag träffas vi i träningsgruppen för att träna efter din individuellt upplagda träningsplan.

Vi träffas även 3 helger under året för våra TEMAdagar där vi jobbar med grundfärdigheter.

Grundfärdigheterna är demsamma oavsett vilken typ av lydnadsgren man tävlar i, det är hur man bygger vidare på grunderna som skiljer sig mellan grenarna.  Varje TEMAdag bygger på övningar som kan individanpassas till dom enskilda ekipagen.

 

Tillfälle 1 Lek & Belöningsutveckling

Att ha ett fungerande belöningssystem är en förutsättning för att kunna utveckla sin träning tillsammans med sin hund.  Belöningar är så mycket mer än att bara slentrianmässigt erbjuda hunden en bit korv när man tycker att han har varit duktig.

På den här dagen jobbar vi bland annat med att hitta vilka belöningar som fungerar bäst för din hund, hur du kan utnyttja belöningarna för att ändra hundens sinnesstämning, spelregler (släppa leksaken, komma tillbaka med bollen, inte sno godis osv) samt externbelöningar.

Lek & belöningsutveckling kan med fördel användas till att stärka din hunds självförtroende, öka tempot i fartfyllda moment, växla mellan aktivitet och passivitet, skapa en starkare relation mellan dig och din hund, öka din hunds föremålsintresse och kamplust, grunda inför apporteringsträning och mycket, mycket mer.

 

Tillfälle 2 Grundläggande inlärningspsykologi

Vi lär oss hur vi kan använda olika belöningssignaler, hur hundar (och alla andra ryggradsdjur) lär sig och hur vi kan utnyttja denna kunskap till att träna mer effektivt.  Du kommer lära din hund nya tricks genom att fånga beteenden, shejpa och att använda targets

 

Tillfälle 3 Bakdelskontroll – så mycket mer än bara klossträning

Få bättre position i fotgåendet, rakare sättanden, självständiga ingångar, snygga vänstersvängar, raka frontpositioner, ett rakt backande och precision i dina sidostegsförflyttningar.

Under den här dagen jobbar vi med bakdelskontroll ur flera perpektiv utöver klossträningen.  Du får flera praktiska övningar för att träna upp hundens förståelse för att använda sina bakben oberoende av sina framben, i flera olika riktningar, något du kommer ha nytta av i stegförflyttningar bakåt och i sidled.

Vi kommer även att arbeta med att sätta klossträningen i ett sammanhang för hunden, så att all den tid du lägger på träningen faktiskt också gör nytta i fria följet.

För dig som tränar HtM, rallylydnad eller Freestyle så kommer du få jobba med positioner utöver ett vänster fot.

 

Tillfälle 4 Fritt Följ

Fritt följ är ett väldigt komplext moment uppbyggd av en mängd olika delar.  På tillfälle 3 jobbar vi med rörelser i olika riktningar, och på tillfälle 4 jobbar vi med bland annat tempoväxlingar, attityd, halter och uthållighet.

För dig som tränar HtM, rallylydnad eller freestyle så kan du självklart välja att arbeta med någon annan position än det traditionella vänsterfotet.

 

Tillfälle 5 Fördjupad inlärningspsykologi

Nyckeln till att bli en bättre djurtränare ligger i att kunna anpassa din kriteriesättning på bästa sätt för individen du tränar.  En hel dag där du får fördjupa dig i kriterier och differential förstärkning, och hur du kan utnyttja den kunskapen när du tränar bland annat stadga.  Du kommer även få lära dig det mest effektiva sättet att lära din hund signalkontroll (sätta kommando) och hur du kan dra fördelar av baklängeskedjning.

 

Tillfälle 6 Apporteringslekar

Släpp frustrationen och ångesten över apporteringen.  Istället bygger vi glädje och förväntan genom att tillbringa en hel dag med apporteringslekar så som att stapla burkar i varandra, ’städa’ leksaker och skrammellekar.  Lekarna hjälper dig och din hund att jobba på olika delar av apportering utan att fastna i frustration.

Plats: Skeberga 91, Alunda (Uppsala)

Hur ansöker jag?

Det finns ett begränsat antal platser i gruppen, och du behöver ansöka om en plats i tränarsatsningen.  Fyll i ansökningen så kontaktar jag dig så fort som möjligt.  Presentera dig själv och din hund i meddelanderutan och berätta lite kortfattat om era tidigare träningserfarenheter och era mål.

 

Tränarsatsningen

Tränarsatsningen har gett mig mer struktur och långsiktighet, och roligt att följa och få tips från andras träning. Märktes efter en-två månader hur mycket nytta man har av att se andra jobba med samma moment men ur annan vinkel (efter deras behov och förutsättningar).

Jag rekommenderar tränarsatsningen om man är motiverad att träna och vill kunna bli bättre i sin planering och vill förändra sitt sätt att träna hund – timing, sätta kriterier, lära sig läsa av sin hund osv.

Sofia Larsson

Tränarsatsningen 2020, 2021, 2022