072-2281619 info@vmhundkurser.com
Tränarsatsningen sträcker sig från april till november och riktar sig till dig som vill arbeta mot konkreta mål på ett planerat och strukturerat sätt.  Den här satsningen lämpar sig speciellt bra för dig som har ambitioner om att tävla, eller nyligen har börjat tävla, i grenar som tävlingslydnad, bruks, rallylydnad, HtM, eller freestyle.
Satsningen börjar med ett möte mellan dig och mig där vi lägger upp en träningsplan för det kommande året, och vi fortsätter att ha ett videosamtal i månaden för att hela tiden uppdatera träningsplanen och stämma av att allt är på rätt väg.

Hur är tränarsatsningen uppbyggd?

 

I träningssatsningen så ingår 8 stycken temadagar/workshops över 4 helger i ämnen som inlärningspsykologi, bakdelskontroll, lek & belöningsutveckling, fotgående och apportering. Du kommer även få tillgång till kursmaterialet för dessa dagar online, som ett extra pedagogiskt stöd i form av texter, filmer och bilder.

Du får även en plats i den instruktörsledda träningsgruppen som går varannan vecka både under vårterminen och höstterminen, där du tränar mot dina mål och får kontinuerlig coaching och stöd i din träning under året, samt tillgång till min träningslokal 2 timmar i veckan.

Alla deltagare kommer få ett helt och hållet individanpassat upplägg utifrån deras egna mål och förutsättningar, och kommer även ha tillgång till feedback via e-post, telefon och digitala träningsgrupper.

Helg 1        13 och 14 april            inlärningspsykologi 1, lek & belöning

Helg 2        18 och 19 maj             bakdelskontroll, fritt följ

Helg 3        7 och 8 september     stadga, apportering

Helg 4        5 och 6 oktober          inlärningspsykologi 2, positionsskiften

 

Träningsgrupp VT-19                 8/4, 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 1/7

Träningsgrupp HT-19                 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10, 4/11

Vad är fördelarna med en tränarsatsning?

 

Du får en mer fördjupad kunskap än från ett traditionellt kursupplägg

Du slipper försöka hitta flera olika kurser för att täcka upp alla delar av innehållet, här är allt redan paketerat och klart

Du får kontinuerligt feedback och stöd i din träning under tränarsatsningen

Alla övningar individanpassas utefter dig och din hunds förutsättningar, och passar därför alla ekipage, oavsett ålder (från 12 veckor) eller tidigare erfarenhet.

Väldigt små grupper.  För att kunna hålla hög kvalitet på kursinnehållet, och försäkra mig om att jag verkligen hinner se och hjälpa samtliga deltagare, så har jag valt att ha max fem deltagare per satsning.

 

Vad ingår i satsningen?

 

Ett personligt träningsprogram framtaget specifikt för dig och din hund utifrån era mål och förkunskaper

Ett videosamtal i månaden för att följa upp träningen och sätta nya delmål

8 stycken heldagar där vi fördjupar oss i enskilda grundfärdigheter

Tillgång till kursmaterial i skrift och filmer online

Individanpassade övningar för den nivå just du och din hund befinner er på

Garanterad plats i instruktörsledd träningsgrupp som träffas varannan vecka både vårtermin och hösttermin

Kontinuerlig feedback och stöd mellan träffarna via e-post, telefon och digitala träningsgrupper

Tillgång till träningslokalen 2 timmar varje vecka

Är det här rätt val för dig?

 

Det här är rätt val för dig som är seriös i din träning tillsammans med din hund.  Du behöver inte nödvändigtvis ha tävlingsambitioner, men du behöver träna som om du har det, dvs mot specifika mål.  Den här tränarsatsningen riktar sig till dig som vill komma långt i din träning tillsammans med din hund och som vill ha stöd och guidning på vägen.  Du älskar att träna tillsammans med din hund och värderar saker som träningsglädje, samarbete och utveckling.

Den här tränarsatsningen är inte rätt för dig som inte vill lägga ner tid mellan träffarna på att träna, eller som mest vill aktivera din hund.

Eftersom detta är ett individanpassat coachingprogram så kommer det finnas ett väldigt begränsat antal platser, och det är INTE först till kvarn som gäller. För att jag ska lägga ner min själ i att coacha dig behöver jag också vara säker på att du är lika engagerad och målinriktad i din träning.

Vad kostar det?

Tränarsatsningen som sträcker sig från april till november kostar 14,000 kr.  Du kan även välja att betala genom delbetalningar, där du betalar 2300 kr varje månad i sju månader. (Totalt 16,100 kr)

 

Vad tränar jag på under tränarsatsningen?

Under tränarsatsningen kommer du att jobba på dom grundfärdigheter som krävs för att komma vidare i din valda gren.  Grundfärdigheterna är demsamma oavsett vilken typ av lydnadsgren man tävlar i, det är hur man bygger vidare på grunderna som skiljer sig mellan grenarna.  Varje TEMAdag bygger på övningar som kan individanpassas till dom enskilda ekipagen.

 

Tillfälle 1 Lek & Belöningsutveckling

Att ha ett fungerande belöningssystem är en förutsättning för att kunna utveckla sin träning tillsammans med sin hund.  Belöningar är så mycket mer än att bara slentrianmässigt erbjuda hunden en bit korv när man tycker att han har varit duktig. På den här dagen jobbar vi bland annat med att hitta vilka belöningar som fungerar bäst för din hund, hur du kan utnyttja belöningarna för att ändra hundens sinnesstämning, spelregler (släppa leksaken, komma tillbaka med bollen, inte sno godis osv) samt externbelöningar.  Lek & belöningsutveckling kan med fördel användas till att stärka din hunds självförtroende, öka tempot i fartfyllda moment, växla mellan aktivitet och passivitet, skapa en starkare relation mellan dig och din hund, öka din hunds föremålsintresse och kamplust, grunda inför apporteringsträning och mycket, mycket mer.

 

Tillfälle 2 Grundläggande inlärningspsykologi

Vi lär oss hur vi kan använda olika belöningssignaler, hur hundar (och alla andra ryggradsdjur) lär sig och hur vi kan utnyttja denna kunskap till att träna mer effektivt.  Du kommer lära din hund nya tricks genom att fånga beteenden, shejpa och att använda targets

 

Tillfälle 3 Bakdelskontroll – så mycket mer än bara klossträning

Få bättre position i fotgåendet, rakare sättanden, självständiga ingångar, snygga vänstersvängar, raka frontpositioner, ett rakt backande och precision i dina sidostegsförflyttningar.  Under den här dagen jobbar vi med bakdelskontroll ur flera perpektiv utöver klossträningen.  Du får flera praktiska övningar för att träna upp hundens förståelse för att använda sina bakben oberoende av sina framben, i flera olika riktningar, något du kommer ha nytta av i stegförflyttningar bakåt och i sidled.  Vi kommer även att arbeta med att sätta klossträningen i ett sammanhang för hunden, så att all den tid du lägger på träningen faktiskt också gör nytta i fria följet.  För dig som tränar HtM, rallylydnad eller Freestyle så kommer du få jobba med positioner utöver ett vänster fot.

 

Tillfälle 4 Fritt Följ

Fritt följ är ett väldigt komplext moment uppbyggd av en mängd olika delar.  På tillfälle 3 jobbar vi med rörelser i olika riktningar, och på tillfälle 4 jobbar vi med bland annat tempoväxlingar, attityd, halter och uthållighet.  För dig som tränar HtM, rallylydnad eller freestyle så kan du självklart välja att arbeta med någon annan position än det traditionella vänsterfotet.

 

Tillfälle 5 Stadga och Fokus

På den här TEMAdagen jobbar vi med omvänt lockande för att träna stadga i olika positioner (sitt, ligg och stå), samt lär in en frisignal.  En frisignal skiljer sig från en ’hopp och lek’ signal och är en fördel när man har kommit lite längre i sin träning.  Vi kommer även att lägga tid på olika sätt att störningsträna under dagen, för att föra dig ett steg närmare ditt mål att tävla.  Vi blir ofta för fokuserade på att träna moment med vår hund och glömmer bort att det finns en mängd olika miljömässiga situationer som våran hund behöver lära sig för att klara av en tävlingssituation.

 

Tillfälle 6 Apporteringslekar

Släpp frustrationen och ångesten över apporteringen.  Istället bygger vi glädje och förväntan genom att tillbringa en hel dag med apporteringslekar så som att stapla burkar i varandra, ’städa’ leksaker och skrammellekar.  Lekarna hjälper dig och din hund att jobba på olika delar av apportering utan att fastna i frustration.

 

Tillfälle 7 Fördjupad inlärningspsykologi

Nyckeln till att bli en bättre djurtränare ligger i att kunna anpassa din kriteriesättning på bästa sätt för individen du tränar.  En hel dag där du får fördjupa dig i kriterier och differential förstärkning, Du kommer även få lära dig det mest effektiva sättet att lära din hund signalkontroll (sätta kommando) och hur du kan dra fördelar av baklängeskedjning.

 

Tillfälle 8 Positionsskiften

Att lära sin hund att byta mellan dom olika positionerna (sitt, ligg och stå) kräver mer än bara goda belöningar och peppande ord.  Det är allt för lätt att glömma att hunden även behöver dom fysiska förutsättningarna för att kunna utföra positionsskiften med kraft och precision.  Den här dagen jobbar vi med just det.

 

Hur anmäler jag mig?

Det finns ett begränsat antal platser i gruppen, och du behöver ansöka om en plats i tränarsatsningen.  Fyll i ansökningen så kontaktar jag dig så fort som möjligt.  Presentera dig själv och din hund i meddelanderutan och berätta lite kortfattat om era tidigare träningserfarenheter och era mål.

 

Tränarsatsningen